Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

15 Aralık 2017 Cuma

Buhar Odası Nedir? Buhar Odası Faydaları Nelerdir ?

Buhar odasının faydaları nelerdir?
Buhar odaları toksinlerin deriden alınmasına yardımcı olabilir ve cilt sağlığının iyileştirilmesi için popülerdir

Bir buhar odası, insanların gevşeme ve bazı sağlık durumlarını hafifletmek için kullandıkları ısıtmalı bir odadır. Genellikle jimnastik salonlarında veya kaplıcalarda bulunurlar.
Su dolu jeneratör buharları kapalı bir alana pompaladığında bir buhar odası oluşturulur; böylece insanlar otururken havada nem oluşur.
Bir buhar odası içindeki sıcaklık genellikle 110 ° F ile 114 ° F arasında ve nem seviyesi yüzde 100'dür .

Yararları

Bir buhar odası ile ilişkili birkaç sağlık faydası vardır, bunların her biri burada anlatılmıştır.

Dolaşımı geliştirir

Buhar odasında oturmanın, özellikle yaşlı insanlarda kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir.
Bir 2012 çalışma böyle bir buhar odası tarafından sağlanan gibi nemli ısı, küçük kan damarları ya da kılcal damarları açarak kan dolaşımını artırmak olduğunu gördük. Kan daha kolay akabilir ve oksijeni vücuda aktarabilir.
Buhar odası terapisinin kan basıncını düşürdüğü ve kalbi daha sağlıklı tuttuğu yanı sıra ülserler gibi yaralar nedeniyle kırık cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olduğu da gösterildi.

Cilt sağlığı

Hem buhar odaları hem de saunalar ısı nedeniyle bir kişiyi terletir Terleme gözenekleri açar ve dış cildi temizlemeye yardımcı olur.
Sıcak yoğunlaşma, kir ve ölü deriyi durulamaya yardımcı olur ve akne tedavisinde kullanılır .
Bununla birlikte, sauna da bulunmayan buhar odası da cildin altında kalan toksinleri atmaya yardımcı oluyor.

Egzersiz kurtarma


Genellikle egzersiz yaptıktan sonra bir kişinin kasları boğazını hisseder. Bu ağrı, gecikmiş başlangıç ​​kas ağrısı olarak bilinir ve hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sağlamak için kasları rahatlatmak önemlidir.
Bir 2013çalışması , egzersiz sonrasında nemli ısının derhal uygulanmasının ağrıyı azaltmasına ve kas gücünü korumasına yardımcı olduğunu gösterdi. Isı sinir uçlarını hafifletir ve kasları rahatlatır.

Sert mafsalları gevşetir


Egzersiz öncesinde bir buhar odası da kullanılabilir, zira egzersiz öncesi ısınma gibi eklemleri gevşetir ve esnekliği arttırır.
Bir 2013çalışma bir ekleme ısı uygulanması soğuk uygulama ile karşılaştırıldığında en fazla yüzde 25 oranında ortak hareket ettirmek için ihtiyaç duyulan kuvvet azalttığını göstermiştir.
Buhar odaları ayrıca eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Stres azalır

Bir buhar odasının sıcağında olmak vücudun stres hissini azaltmaya yardımcı olduğu için 'iyi hisset' hormonları olarak bilinen endorfinleri serbest bırakabilir .
Bir buhar odası, strese tepki olarak salınan hormon olan kortizol seviyesini de düşürebilir. Kortizol seviyesi düştüğünde insanlar daha fazla kontrole, rahatlamaya ve gençleşebilirler.

Sinüs açar

Buhar odasındaki ısı vücudun etrafındaki mukoza zarlarını açar. Bu, birisinin daha derin ve kolay nefes almasını sağlayacaktır.
Buhar odaları, sinüslerde ve akciğerlerde tıkanıklığı parçalayacak ve bu nedenle soğuk algınlığı tedavisi, sinüslerin blokajını kaldırma ve nefes almaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Kalori yakar

Bir kişi buhar odasında olduğunda kalp atış hızı artar. Egzersizden sonra bir buhar odası kullanırlarsa, kalp atış hızı yükselebilir.
Uzmanlar, sağlıklı bir egzersiz programının yanında kullanıldıklarında, buhar odası tarafından üretilen ısı ve vücudun kendine özgü terlemesinin vücudu uyararak sağlıklılığı artıracağını bulmuşlardır.
Buhar odası kullanmanın kilo vermeye yardımcı olduğuna dair bilimsel bir kanıt bulunmadığınıbelirtmek gerekir .
Bunun nedeni, bir buhar odası kullandıktan sonra kaybedilen kilo sadece su ağırlığı ve dehidrasyonu önlemek için bundan sonra içme suyu ile değiştirilmesi gerekliliğinden kaynaklanmaktadır .
Bununla birlikte, sağlıklı bir diyet ve egzersiz planının yanısıra, bir buhar odası kullanılması kaloriyakmaya da yardımcı olabilir .

Buhar odaları ve saunalar, hem gevşeme için kullanılan ve bazı tıbbi koşulların belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmak için ısıtılmış odalardır. Ancak ikisi arasında farklar var.
Temel fark, buhar odaları nemli ısı ile dolarken, bir sauna bir ahşap veya elektrikli ocaktan kuru ısı sağladığıdır.
Ahşap ahşap panelli bir sauna ve ocak ısıtıp ısıtıp kapalı odaya ısı yayar.
Kullanıcı sıcak kaya üzerine su koyarsa bazen az miktarda buhar olacak.
Bir saunada sıcaklık yaklaşık 160 ° F ila 200 ° F arasında bir buhar odasından daha yüksekken , nem seviyesi yüzde 5 ila 30 arasında çok daha düşüktür .

Riskler

Bir buhar odası ile ilgili bir çok fayda var, bunları kullanan insanlar bunu dikkatli yapmalı ve risklerin farkında olmalı.
Isıya bağlı olarak vücudun su buharı riski vardır ve içinde 15-20 dakika daha geçirmemeniz önerilir . Önceden bol miktarda su içmek de önemlidir.
Bir buhar odası ayrıca bazı bakteri türleri ve mikropları için büyümek ve yaymak için ideal ortamı sağlar.
Bu riskin örnekleri, atlet ayağı ve sıcak, nemli koşullarda gelişebilen diğer fungal enfeksiyonlardır. Dolayısıyla bir buhar odası içersinde bir havlu, flip-flop veya duş ayakkabısı giymeniz önerilir.
Buhar odalarındaki aşırı ısınmadan dolayı, onlardan kaçınmaları tavsiye edilen bazı kişiler var :
·         hamile kadın
·         kalp hastalığı olan herkes
·         çok düşük veya yüksek tansiyonlu olanlar
·         epilepsi olan herkes
·         antibiyotik alanlar
·         uyarıcılar, sakinleştiriciler veya alkol gibi akıl değiştirici ilaçların kullanıcıları
Birisi bir buhar odası kullanma konusunda endişeleriniz varsa, öncelikle bir doktora danışmalısınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

analiytc

Yandex.Metrica