Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

22 Kasım 2017 Çarşamba

Zona Hastalığı İçin 6 Doğal Uygulama

Zona için doğal ilaçlar

Zona (herpes zoster) ağrılı bir döküntüye neden olan viral bir enfeksiyondur. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre , Birleşik Devletler'deki yaklaşık 1 ila 3 kişi yaşamlarının herhangi bir noktasında zona yaratacak. Bu viral enfeksiyon neden aynı virüsüdür varisella zoster (VZV) virüsü neden olduğu çiçeği .
Çocukken su çiçeği olsaydınız, zona virüsü sisteminizde uyku halindedir. Ancak virüs daha sonra hayatta yeniden etkinleşebilir ve bir zona köpek döküntüsü neden olabilir. Döküntü vücudun herhangi bir yerinde olabilir, ancak genellikle sadece küçük bölümleri etkiler. Ağrı genellikle zona hastalığının ilk belirtisidir. Döküntü ve sıvı dolu kabarcıklar ağrının başlangıcından birkaç gün sonra oluşur. Zona hastalığı olan bazı insanlarda ateş , ışık hassasiyeti ve yorgunluk vardır .
Zona zehiri için tedavi yoktur, ancak doktorunuz virüsün süresini kısaltmak ve semptomları azaltmak için antiviral ilaç reçete edebilir. Bir zehirlenmeler için bir antiviral etkili bir tedavi olsa da, tek seçenek değildir. Birkaç doğal ilaçlar da ağrı ve rahatsızlığı azaltabilir.
  Şifalı banyolar
banyo

2.                Kabarcıkların günlük olarak temizlenmesi enfeksiyon yayma riskini azaltır. Cildi yatıştırmak için serin bir banyo veya duş alın. Suyun serinliği, zona köpüklerinden ve sakin kaşıntıdan kaynaklanan ağrıyı hafifletir.
3.                Belirtileri azaltmak için şifa verici bir banyo da alabilirsin. 1 ila 2 bardak kolloidal yulaf ezmesi veya mısır nişastası ılık hamam suyuna dökün ve 15-20 dakika kadar ıslatın. Sıcak su kullanmayın. Sıcak su kan dolaşımını arttırdığı için zona şişirmeleri daha da kötüleştirebilir. Virüsün başkalarına yayılmasını önlemek için vücudunuzu tamamen kurutun ve havlu yıkayın.
Islak, soğuk kompres

Ağrı ve kaşıntıyı bir zona köpürmesi ile ilişkili olarak rahatlatmak için banyo almanın yanı sıra serin ve nemli bir kompres uygulayın . Belirtileri hafifletmek için bunu gün boyunca birkaç kez yapın. Bir bezi serin suya batırın, suyu sıkın ve bezi döküntülere ve kabarcıklara uygulayın.
Kompresin serinliği ağrıyı azaltabilir. İşlemi istediğiniz kadar sık ​​tekrarlayın. Döküntüye buz koymayın. Soğukluk cildin hassasiyetini artırabilir ve ağrıyı kötüleştirebilir.

    Pişirme tozu ve mısır nişastası macunu

5.                  Zencefil döküntüsünün neden olduğu kaşıntıyı doğal olarak gidermek için mısır nişastası veya fırın soda ve su kullanarak yapıştırın. İki parçalı mısır nişastası veya kabartma tozu bir kaba dökün ve macun için istenilen kıvamı elde etmek için bir parça su ilave edin. Karışımı döküntüsüne uygulayın ve 10-15 dakika sonra durulayın. Günde birkaç kez gerektiğinde tekrarlayın
Yatıştırıcı losyonlar ve kremler

Zona köpüren döküntüsü çizmek yara izine neden olabilir ve kabarcıkları uzatabilir. Şifa verici bir banyo, serin bir sıkıştırma veya bir fırın soda veya mısır nişastası karışımı sonrasında kaşıntı düzelmezse yatıştırıcı losyonlar ve kremler kullanın. Losyonlar ve kremler iyileşme sürecini hızlandırmaz, ancak konfor seviyenizi artırabilirler. Daha fazla tahrişe neden olabilecek kokulu veya parfümlü losyonlardan kaçının.
Kapsaisin doğal maddesini içeren topikal merhemleri günde üç veya dört defa uygulayın. Bu, biberli aktif maddelerdir. Ağrıyı azaltmaya yardımcı olması için anti-inflamatuar bir etkisi vardır. Başlangıçta krem ​​uygulandıktan sonra ağrı artabilir, ancak yavaş yavaş kaybolacaktır. Bu krem ​​beyninize gönderilen ağrı sinyallerini azaltarak çalışır.
Ayrıca, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya ve blisterleri kurutmaya yardımcı olmak için hamamların ve duşların ardından calamine losyon uygulayabilirsiniz.
Diyet ilaçları

Zayıflamış bir bağışıklık sistemi zona kalmayı kötüleştirir. Bazı diyet değişiklikleri bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve zona vücudunuzun diğer bölgelerine yayılmasını önleyebilir. Bazı yiyecekleri yiyerek ve başkalarından kaçınarak bağışıklık sisteminizin işlevini artırmak için adım atın.
Bir zona içeren diyet, A, B-12 , C ve E vitaminleri ve amino asit lisin içeren gıdalardan oluşur . Şifayı teşvik eden gıdalar şunları içerir:
·         portakal ve sarı meyveler
·         lifli yeşil sebzeler
·         kırmızı et
·         yumurtalar
·         tavuk
·         vahşi balık
·         Mandıra
·         tam tahıllar
·         bakliyat
·         Fasulyeler
·         domates
·         ıspanak
Zona etkileri ile iyileşirken ve baş ederken, rahatlama gıdalarını isteyebilirsiniz. Ancak, zona hastalığınız varsa bazı gıdalardan kaçınmalısınız. Kaçınılması gereken gıdalar şunları içerir:
·         yüksek miktarda şekerli yiyecek ve meyve suları
·         Arjinin bakımından zengin gıdalar (çikolata, jelatin ve fıstık dahil)
·         Rafine edilmiş karbonhidratlar
·         doymuş yağ miktarı yüksek gıdalar
Bu yiyeceklerin çok fazla yemesi, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve potansiyel olarak virüsü uzatabilir. Argininin yüksek seviyedeki gıdalar virüsün çoğalmasına neden olabilir.
Homeopatik veya bitkisel ilaçlar


Ziller semptomlarınıza yardımcı olmak için konvansiyonel terapi ile birlikte homeopatik ilaçları düşünebilirsiniz. Homeopati, vücudun kendini iyileştirmesine izin veren yaklaşımı benimseyen alternatif bir tıptür.
Halen, herhangi bir durum için bir tedavi olarak homeopatik tıp kullanımını destekleyen çok az bilimsel kanıt bulunmaktadır. Buna ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) herhangi bir homeopatik ilaçların emniyetini veya etkililiğini düzenlememektedir.
Herhangi bir homeopatik ilaç kullanmayı düşünüyorsanız, önce doktorunuzla görüşün.
Bazı takviyeleri ve bitkisel ilaçlar vücudunuzun virüsle savaşmasına yardımcı olabilir ve zona ile oluşan uykusuzluğa ve endişeye karşı tedavi edebilir. Bunlar arasında şunlar bulunur:
·         melatonin
·         Sarı Kantaron
·         kekik yağı
·         ekinezya
·         limon balsamı
·         yeşil çay
·         esansiyel yağ asitleri
Herhangi bir takviye almadan önce doktorunuza danışın.
PAKET SERVISI

Götürmek

Doğal ilaçların herkes için işe yaramadığını anlayın. Etkili bir doğal ilaç bulsanız bile, zona hastalığı için herhangi bir tedavi yoktur. Virüs giderse tabii ki. Bununla birlikte, konvansiyonel olmayan ilaçlar, konvansiyonel terapi ile birlikte kullanıldığında rahatsızlık ve tahrişi azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Zona virüsü iki ila altı hafta sürebilir. Zona canlılığı tehdit etmez, ancak bazı insanlar postherpetik nevraljiyi yaşarlar . Sinir lifleri hasar gördüğünde, döküntü temizledikten sonra zencaj ağrısı haftalar ya da aylarca sürer.


6.                   

3 yorum:

  1. Banada lazim kaşıntı var ne kadar tutar

    YanıtlaSil
  2. Zona, suçiçeği hastalığına neden olan “Varicella zoster” adlı virüsün meydana getirdiği sinir iltihabıdır.
    insanın özellikle gövde, bacak ve yüz derisinde, sinirler boyunca birtakım ağrılı fiskelerin dökülmesi biçiminde kendini gösteren,mikroplu
    bir deri hastalığı.Zona hastalığının modern tıp ta tedavisi yoktur.Kimyasal bazlı sentetik antiviral ilaçlarla uygulanan tedavi yöntemleri,
    tedaviden çok,günü kurtarmaya geçici rahatlamaya yöneliktir.Halbuki doğal bir tedavi yöntemi olan Apiterapi ile zona nın kesin,kalıcı,yanetkisiz,
    güvenilir tedavisi mümkündür.
    Propolis en güçlü sentetik antiviral den 100 misli daha güçlüdür. Propolis,Flavonoller ve luteolin içeriği nedeniyle
    Herpes Zoster ve Herpes Simplex Virüslerini engeller ve tedavi eder.Propolisin yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirerek,
    kesin,kalıcı tedavi sağladığı akademik,bilimsel araştırmalarla ıspatlanmıştır.
    Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim ,Organik sertifikalı ürün temini ve
    kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499 nolu telefonlarımdan ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz.
    Saygılarımla, Kadir Onay

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık bilgilendirici bir makale olmuş. Ayrıca zona hastalığı belirtileri hakkında daha fazla bilgi alınabilir.

    YanıtlaSil

analiytc

Yandex.Metrica