Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

6 Aralık 2017 Çarşamba

Kör Sivilcelerden Nasıl Kurtuluruz ?

Kör sivilce cildin yüzeyinin altında gelişen sivilcidir. Kör sivilceler uzaktan farkedilmez, ancak bir kişi parmağını cildin yüzeyinden geçirerek hissedebilir.
Kör bir sivilce ciltteki yumru gibi görünecek ve ağrılı olabilir.
Kör bir sivilce ciltteki yumru gibi görünecek ve ağrılı olabilir.

Kör sivilcelerin başlangıçta başka tür sivilceler gibi başı yoktur.
Akne , her sene ABD'de yaklaşık 50 milyon insanı etkiliyor ve en yaygın cilt durumunu yaratıyor.
Bu makalenin içeriği:
·                 Kör sivilce nedir?
·                 Evde yapılan ilaçlar
·                 önleme
·                 Ne kör bir sivilce neden olur?
·                 Görünüm
Kör sivilce nedir?
Komedi, tipik bir akne lezyonudur. Hafif sivilceli birisi, komedonlar olarak adlandırılan beyaz kafalara veya siyah uçlara sahiptir. Derinin altında kalan kapalı bir komedom beyaz bir kafadır ve cildin yüzeyine ulaşan açık bir komedondur kara bir kafadır.
Derinin derinliklerinde gelişen kapalı bir komedona kör sivilce denir. Kör bir sivilce cildin katmanlarında özellikle derin olduğunda ağrılı olabilir.
Comedo, derinin katmanları boyunca yükselen beyaz kafa gibi ortaya çıkabilir veya kaybolabilir.

Evde yapılan ilaçlar

Basit bir kör sivilce evde ele alınabilir ve sıklıkla kendi başına kaybolur.
Dahil olmak üzere iyileşme sürecini hızlandıracak bir dizi ev ilaçları vardır:

Kör sivilce asla sıkmayacak

Kör sivilceler genellikle cildin yüzeyine yakın konumlandırılmamaktadır, bu da beyaz kafa gibi "atılabilir" anlamına gelir.
Kör sivilce yapmaya çalışmak kalıcı izler, daha dikkat çekici bir sivilce, sivilcenin daha acı verici hale gelmesine veya enfeksiyona neden olabilir.
Kör sivilcenin sıkılması aynı zamanda sivilcenin içeriğini - yağ, ölü cilt hücreleri ve bakterilerin - cildin derinliklerine doğru itilmesi riskini de beraberinde getirir. Bu, artmış iltihaba neden olabilir .

Sıcak kompres uygulayın

Sıcak bir sıkıştırma uygulanması kör bir sivilcenin tedavisine yardımcı olabilir. Isı gözenekleri açabilir, bu da sivilceyi cildin yüzeyine daha yakın hale getirebilir ve bir baş oluşturabilir.
Kafanın oluşması sebum, hücreler ve bakterilerin deriden çıkmasını sağlar.
Kompresandaki ısı da ağrıdan kurtulmaya yardımcı olabilir.
Kör bir sivilceyi sıcak kompres ile tedavi etmek için bir kişi şunları yapmalıdır:
·                  Sıcak bir sıkıştırma oluşturun . Sıcak, fakat dokunmak için çok sıcak olmayan bir suya temiz bir bez batırın.
·                  Sıcak kompres uygulayın . Kör sivilce üzerindeki sıcak kompresyonu 10 ila 15 dakika boyunca tutun. Kör sivilce bir baş geliyor ve bırakana kadar günde uygulamayı üç ila dört kez tekrarlayın irin .
·                  Etkilenen alanı temiz tutun . Sivilcenin etrafındaki bölgenin temiz tutulduğundan ve dokunmadığından emin olun. Sivilce iyileşene kadar makyaj kullanmaktan kaçının.

Sivilce etiketi deneyin

Bir sivilce çıkartması veya bir akne noktası, kör bir sivilce üzerine konabilecek küçük bir çıkartmadır. Etiket, genellikle salisilik asit gibi akne tedavisi yapan bir madde içerir.
Sivilce çıkartmalarının sebum çekerek, fazla yağ emerek, iltihaplanmayı azaltarak ve lekelerin boyutunu önemli ölçüde azaltarak çalıştığı düşünülmektedir.
Sivilce çıkartmaları eczanelerden temin edilebilir. Bunlar gizli, neredeyse farkedilebilir ve gece veya gündüz giyilebilir.
Bir kişinin bir sivilce çıkartması giymesi gereken süre değişir, ancak genellikle 24 saatte bir değiştirilmeleri gerekir.

Çay ağacı yağı kullanmayı deneyin

Çay ağacı yağı, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için sivilceleri tedavi eden ürünlerdeki popüler bir bileşen.
Çay ağacı yağı, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için sivilceleri tedavi eden ürünlerdeki popüler bir bileşen.

Çay ağacı yağı, kör sivilceye neden olan bakterileri öldüren antibakteriyel özelliklere sahiptir. İki klinik çalışmada, yüzde 5 çay ağacı yağı içeren bir jelin hafif ila orta sivilce etkili bir tedavi olduğu gösterildi.
Bir başka araştırmada, çay ağacı yağı , günde iki kez 12 hafta boyunca yüzüne uygulandığında, hafif ila orta dereceli yüz sivilceğini önemli ölçüde iyileştirdiğini buldu .
Bazı insanlar, kör sivilceleri tedavi etmek için çay ağacı yağı bulmanıza yardımcı olurlar. Bununla birlikte, Amerikan Dermatoloji Akademisi, sivilceyi çay ağacı yağı ile tedavi etmeyi öneren yeterli kanıt olmadığını söyledi.

Topikal akne tedavileri kullanın


Akne için sayısız topikal tedavi eczanelerde, marketlerde ve çevrimiçi.
Bir kişi bir ürünü kullanırken cildinde düzelme görmüyorsa, tedavi stratejisine başka bir ürün eklemek yararlı olabilir. Farklı bir akne sebebiyle uğraşan bir ürün deneyin.
Örneğin, bir kişi benzoil peroksit içeren bir ürün kullanıyorsa, ikinci tedavide akne ile savaşan başka bir bileşen içermelidir.
Her biri farklı sivilceleri hedef alan akne için çeşitli maddeler vardır:
·         Benzoil peroksit P. acnes bakterilerini azaltır .
·         Salisilik asit cildin yüzeyindeki ölü cilt hücrelerinin tabakasını çıkararak gözenekleri engeller. Ayrıca iltihabı rahatlatabilir.
·         Kükürt, P. acnes bakterilerini bastırır ve gözenekleri açar.
·         Alfa Hidroksi Asitler (AHA) cildi pul pul dökerek işe yarar .
·         Retinoidler gözenekleri engeller ve yağ düşürür.
Bu maddeler, birçok anti-akne yıkamada, kremlerde, jellerde, yüz yıkayıcılarında, losyonlarda ve nemlendirilmiş bezlerde bulunur.
Birçoğu reçeteli kuvvette de mevcut olmasına rağmen, bu maddelerin çoğunu içeren tedaviler için bir reçete gerekmez.

Ağrı buzdan kurtar

Bir buz paketi, sivilce boşalttıktan sonra kızarma, iltihaplanma ve şişmeyi azaltmak için yararlı olabilir.
Şişme ve kızarıklığı azaltmak için buz kullanmak için bir kişi şunları yapmalıdır:
·         Hafif bir yüz yıkama ve ılık su kullanın ve bölgeyi temiz bir havlu ile kurutun.
·         Buz küplerini plastik torbaya veya temiz havlu koyun.
·         Buz paketini etkilenen bölgeye 5 dakika boyunca tutun, 5 dakika kadar çıkarın ve 5 dakika daha değiştirin.
·         Buz uygulamasını günde 3-4 defa tekrarlayın.

önleme

Kör sivilceler maviden çıkmış gibi görünebilir, ancak onları önlemek için adımlar atılabilir. Bir sivilce alma şansını azaltmak için, bir kişi şunları yapabilir:
·         Sadece yüzünü günde iki kez veya terlede yıkayın . Kör sivilceleri geliştirmeye eğilimli olan cilt sık sık temizleniyorsa tahriş edebilir.
·         Yüz cildi fırçalamaktan kaçının . Sivilce eğilimli cilt yağlı veya kirli hissedilebilir ancak temizlenmesi için fırçalanmamalıdır. Ovma cildi daha da kötüleştirebilir ve sivilceleri kötüleştirebilir.
·         Sivilcelere neden olmayan cilt bakım ürünleri kullanın . Komedojenik olmayan, aknegenik olmayan veya yağ içermeyen olarak etiketlenmiş ürünler arayın.
·         Yastık kılıflarını ve yüzüne dokunan diğer öğeleri düzenli olarak yıkayın . Ölü cilt hücreleri ve bakteri kumaşlarda birikebilir, bu da gözenekleri bloke edebilir.
·         Bir dermatologdan tavsiye isteyin . Kör sivilceler düzenli olarak ortaya çıkmaya devam ederse veya ciddileşirse, bir dermatolog yardımcı olabilir.

kör bir sivilce neden olur?

Kör sivilceler cilt bölgelerinde yüz, boyun, omuzlar, sırt ve göğüs gibi daha fazla yağ beziyle oluşur.
Cildin yağ bezlerine sebasöz bez denir. Gözenek olarak bilinen derideki küçük delikler yağ bezlerine bir folikül adı verilen bir kanal ile bağlanır.
Sebasöz bezler, cildi korumak ve nemli tutmak için bir follikül açılması yoluyla sebum adı verilen yağı salgılarlar.
Bir gözenek ölü deri hücreleri ile tıkanırsa, sebum cildin yüzeyine erişemez. Hiçbir yere gitmeyerek, sebum sebase bezde birikir ve bir sivilce oluşturur.
Ciddi durumlarda, ölü deri hücreleri ve sebum karışımı, deride normal olarak büyüyen bakterilerin bloke follikülde birikmesine izin verir. Bu bakterilere Propionibacterium acnes ( P. acnes ) adı verilir .
Bu olduğunda, bakteri, beyaz kan hücrelerini çeken enzimler ve kimyasallar üretir. Bu kızarıklık, şişme, ısı ve ağrıya neden olur - bunlar topluca iltihaplanma olarak bilinir.

Görünüm

Kör bir sivilin kendiliğinden temizlenmesini beklemek sinir bozucu olabilir.
Sıcak kompresler ve sivilce çıkartmaları sebum, ölü cilt hücreleri ve bakterilerin cildin yüzeyinden çıkabilmesi için bir sivilceyi bir başa getirmesine yardımcı olabilir. Buz kullanmak iltihaplanmayı hafifletir.
Kör sivilceler sık ​​ortaya çıkarsa veya özellikle iltihaplı ve acı vericiyse, bir kişi bir dermatologdan tavsiye almalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

analiytc

Yandex.Metrica