Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

4 Aralık 2017 Pazartesi

Güneş Işınları Sedef Hastalığına İyi Gelir Mi?

Sedef hastalığı olan insanlar sıklıkla semptomlarının güneşe daha çok maruz kaldıklarında yaz aylarında daha iyi hale geldiğini fark eder. Güneş ışığının doğru kullanıldığında sedef hastalığı için faydalı olabileceği gibi, bu bir rastlantı değildir.
Sedef hastalığı bağışıklık sisteminin çok fazla cilt hücresi yapmasına neden olan otoimmün bir durumdur.
Bu hücreler, plak olarak adlandırılan, ağrılı ve kaşıntılı yamalar şeklinde cilt yüzeyinde birikir. Birçok kişi rahatlamak için ilaçlı kremler, steroidler ve bağışıklık bastırıcı maddeler kullanır.
Güneş ışığı, sedef hastalığının hafifletilmesine yardımcı olmak için en kolay yollardan biri olabilir, ancak sedef hastalığı ve güneşe maruz kalma ile ilgili bazı yanlış anlamalar da vardır. Bu makalede, cesedi güneşe maruz bırakırken alması gereken bazı tedbirlere ve güneşe maruz kalmanın faydalanabileceği güvenli yollara bakıyoruz.
Cildi güneş ışığına maruz bırakmak, sedef hastalığının semptomlarını hafifleten, iltihaplanmayı ve pul pullaşmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu makalenin içeriği:

·                 Güneş ışığı sedef hastalığına nasıl yardımcı olur?
·                 Fototerapi ve PUVA tedavisi
·                 Güneş'ten güvenle yararlanma
·                 Riskler
·                 Solaryum
·                 Almak için alınacak önlemler
·                 Paket servisi
Güneş ışığı sedef hastalığına nasıl yardımcı olur?
Güneş, UVA ve UVB ışınları olarak sınıflandırılan ultraviyole (UV) ışınları yayar. Bu türler arasındaki fark dalganın büyüklüğündedir. Araştırmalar, UV ışınlarının sedef hastalığının belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilecek immünosüpresif etkilere sahip olduğunu ileri sürüyor .
UVA ışınları 320-400 nanometre (nm) aralığındadır ve derinin derinliklerine erişebilir. UVB ışınları 280-320 nm arasında değişir ve yalnızca cildin üst katmanlarına erişir.
Tek başına, doğal UVA ışınları sedef hastalığının semptomlarını iyileştirmede çok etkili değildir, ancak UVB ışınları vardır.
Güneş'ten UVB maruziyeti, sedef hastalığının ana belirtilerinden biri olan cilt hücrelerinin hızlı büyümesini yavaşlatabilir. Bu iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir ve hafif ila orta düzeyde psoriyazisli hastalarda pul pullaşmayı azaltabilir.
Güneş ışığı vücudun cildi koruyan ve doğal bağışıklığını düzenleyen D vitamini yaratmasına yardımcı olmanın ek bir yararıdır . D vitamini birçok gıdada doğal olarak bulunmaz, ancak bazı süt ürünlerine düzenli olarak ilave edilir.
Bir çalışma , özellikle güneş ışığına maruz kaldıklarında, kışın sedef hastalığı olanlarda D vitamini eksikliğinin yaygın olabileceğini buldu.
D vitamini cildin korunmasına ve cildin bağışıklık tepkisinin dengelenmesine yardımcı olduğundan, sedef hastalığı olan insanlar için yeterli güneş ışığı almaları esastır. Dermatologlar, sedef hastalığı olan kişilerin D vitamini içeren topikal kremleri kullanmalarını tavsiye edebilir.

Fototerapi ve PUVA tedavisi

Fototerapi, sedef hastalığının belirtilerini hafifletmek için vücudun UV ışınlarını emmesi sürecidir. Terim tipik olarak UV ışığının maruziyetini dermatologların ofisi gibi kontrollü bir ortamda tanımlamak için kullanılır.
UVB ışınları kendileri tarafından, cilt hücrelerinin büyüme hızını yavaşlatmaya yardımcı olduklarından sedef hastalığının tedavisinde daha caziptirler.
Doktorlar aynı zamanda PUVA terapisi adı verilen kombine bir tedaviyi önerebilirler. Bu tedavi sırasında insanlar ışınlara maruz bırakılmadan önce vücudun UVA ışınlarına duyarlılığını arttıran psoralen adlı bir ilaç alırlar.
PUVA terapisi, orta ila şiddetli sedef hastalığına sahip kişilere verilme eğilimi gösterir, ancak sedef hastalığı topikal veya UVB tedavilerine yanıt vermeyen insanlarda da kullanılabilir. PUVA sedef hastalığı için çok etkili bir tedavidir ve belirtilerin geri gelmesini önlemek için uzun süreli kullanılmaktadır.

Güneş'ten güvenle yararlanma

İnsanlar güneş ışığını dikkatle kullandığında, sedef hastalığı tedavisinde yararlı bir araçtır. Bununla birlikte, cildin hasar görme ihtimalini azaltmak için yavaş başlamak hayati önem taşımaktadır.
Dermatologlar, bir kişinin güneşte her gün harcadığı süreyi sınırlamalarını tavsiye eder.
10 dakika boyunca tam vücutta güneşe maruz kaldıysanız bile vücudunuzun güneş ışınlarını almasına izin verirken güneş ışınlarına maruz kalma riskini de azaltır.
Vücut buna müsamaha gösteriyorsa ve güneş sedef hastalığının semptomlarını şiddetlendirmezse, maruz kalma her seferinde 30 saniye artabilir, 30 dakikaya kadar.
Bir dermatolog ya da doktorla doğrudan çalışmak, birçok kişinin cildinize zarar vermeden güneşin faydalarını alması için güvenli bir zaman bulabilir.

Güvenli bir şekilde kullanıldığında güneş ışığı sedef hastalığı için harika; Bununla birlikte, çok fazla güneş ışığı cilde daha fazla zarar verebilir.
Sedef hastalığı , ciltlerinde daha düşük melanin seviyesi nedeniyle zaten güneş yanığına yakalanma riski daha yüksek olan açık tenli insanlarda daha sık görülür . Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) 'ne göre tehlikeli cilt kanseri riski, açık tenli insanlarda da daha yüksektir .
Sedef hastalığı olan insanlar güneş ışığına aşırı maruz kalmamak ve güneş yanığına karşı kendilerini korumalıdır. Aşırı maruz kalma ve güneş yanığı, daha ileri derecede sedef hastalığına neden olan hücre hasarına yol açar.

Ulusal Sedef Hastalığı Vakfı , sedef hastalığı belirtileri için bronzlaşma yataklarının kullanılmasını önermez .
Fototerapi ünitelerinin aksine, bronzlaştırıcı yataklardaki dalga boyları cilde zarar verebilir ve kişinin cilt kanseri geliştirme riskini artırabilir. Bronzlaşma yatakları UVB ışığından daha fazla UVA ışığı kullanırlar, bu da sedef hastalığının belirtilerini azaltmada daha az etkili olmasını sağlar.

Almak için alınacak önlemler


Deriyi güneşe maruz bıraktığınızda ilave tedbirler almak daima önemlidir. Güneşe kaçmadan önce düşünülmesi gereken sedef hastalığı olan insanlar için birkaç şey var.

Güneş kremi

İyi bir güneş kremi bulmak her türlü güneşe maruz kalmanın önemli bir parçasıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağladığı için geniş spektrumlu bir güneş kremi en faydalı olabilir.
Bir dermatolog, güneş koruyucu faktörü (SPF) en az 30 olan bir güneş kremi seçmenizi önerebilir. Daha yüksek sayılar UVB ışınlarının neden olduğu güneş yanığından daha fazla koruma sağlayacaktır.
Bazı insanlar sıcak güneş altında yüzerken veya terlediklerinde cildini korumak için suya dayanıklı güneşten koruyuculara bakar.
Sedef hastalığı olan insanlar için, hipoalerjenik güneşten koruyucular veya hassas ciltler için yapılmış güneş koruyucuları vardır. Jenerik güneşten koruyuculardaki bazı kimyasal maddeler cildi tahriş edebilir veya sedef hastalığına neden olabilir.

İlaçlar

Bazı ilaçlar, özellikle topikal kremler ve merhemler, cildi ışığa karşı daha hassastırlar. Bu, güneş yanığı ve cilt hasarı riskini artırabilir.
Spesifik ilaçlar veya tedavilerle ilgili herhangi bir risk hakkında bir sağlık uzmanına rastlamak önemlidir.

Diğer önlemler

Uzun kollu gömlek, şapka ve pantolon giymek, güneşte çok fazla zaman harcarken maruz kalmanın azaltılmasına yardımcı olabilir. Göz çevresindeki hassas cilt güneşten hasara daha çok maruz kalabileceğinden, güneş gözlüğü takmaya da yardımcı olabilir.
Güneş en güçlü olduğunda gölge aramak da aşırı pozlamayı önlemeye yardımcı olabilir. Ağaç, şemsiye veya çadırdan gelen gölge, güneş ışınlarının bir kısmını engellemeye yardımcı olabilir. Güneş ışığı kar veya sudan yansıyabilir ve cilt maruziyetini artırabilir.

Paket servisi

Şu anda sedef hastalığına yönelik herhangi bir tedavi yoktur, bu nedenle tedavi belirtilerin azaltılması ve yönetilmesine odaklanmıştır. Güneş tarafından sağlanan UV ışınları ve Vücudun bu ışınlardan emdiği D vitamini, bir felâket oluştuğunda sedef hastalığı olan insanlar için faydalı olabilir.
Etkilenen cildi güneş ışığına maruz bırakırken önlem almak, semptomların zaman içinde iyileşmesine veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Doğrudan bir dermatologla çalışarak, birçok insan güneş ışığı veya fototerapi kullanarak belirtilerinden rahatça geçebilir.


2 yorum:

  1. Apis Latince de Arı, Terapi, tedavi yöntemi demek. En değerli hazinemiz sağlığımız,
    En mükemmel canlı İnsandan sonra Arı,Ürünleri,en güvenilir,en etkili, en mucizevi olan da Arı ürünleri dir.
    Dolayısıyla Apiterapi doğal tıp yöntemlerinin en üstünüdür.Hastalıkların modern tıpta tedavisi yoktur.Fakat Doğal yöntemlerle kalıcı,
    yanetkisiz,güvenilir tedavisi mümkündür.Yaptığım Apiterapi karışımlarla (Organik sertifikalı Bal,Polen,Arı Sütü,Arı Ekmeği
    (Perga),Propolis) tıbbın tüm imkanlarını tüketen yüzlerce hastanın kalıcı olarak iyileştiklerine bizzat şahit oldum.
    Arı ürünleri,içeriklerindeki Protein,Vitamin,Aminoasit ve İz elementler yanında,yüksek oranda Antioksidan ihtiva etmeleri nedeniyle,
    Bağışıklık Sistemimi güçlendirerek Sedef tedavisinde kalıcı,kesin,yanetkisiz çözüm sunmaktadır.
    Hastalıkların tedavilerinin kalıcı olabilmesi için bağırsak florasının normalize edilmesi yani bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
    gerekmektedir.İşte Apiterapi ile iyileşen kişilerin eş zamanlı olarak Doğal İmmunoterapi yöntemi ile bağırsak floralarıda düzeltilip,
    kesin,kalıcı,yanetkisiz,güvenilir tedavi temin edilmektedir.
    Erzurum Ziraat mezunu 34 yıllık Apiterapi ve İmmunoterapi uzmanıyım,Ürün temini için,
    5324063215...05050658499 nolu tlf. ve Whatsapp tan ulşblrsnz.Saygılarımla.Kadir Onay

    YanıtlaSil
  2. Sedef te diğer hastalıklar gibi,Otoimmunel bir hastalıktır.
    Tüm hastalıkların sebebi oto immun,yani bağışıklık sisteminin zayıf düşmesidir.
    Bağışıklık sisteminin merkezi,ikinci beynimiz olan bağırsaklarımızdır.Doğuştan veya Zaman içinde,başta antibiyotikler olmak
    üzere ilaç kullanımı,gdo lu,hormonlu,katkılı,koruyuculu gıdalar,asitli içecekler ve diş dolgularında kullanılan civa; Mükemmel
    sindirim işlevini icra eden yaşam dostu,sağlığımızın sigortası,yararlı bakteriler olan Probiotiklerin yok olmasına,bağırsak
    florasındaki bakteri dengesinin bozulmasına sebep olmakta,sonuç olarak,bağışıklık sistemimiz zayıf düşmektedir.
    Vücudumuzun savunma sistemi olan,bağışıklık sistemimizin zayıflaması,tüm hastalıklara zemin hazırlamakta ve sık,sık hasta olmamıza
    sebep olmaktadır.
    Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde;(özellikle anneden sözkonusu, bu yararlı
    probiyotik bakterleri almadan doğan sezeryan doğum çocuklar da dahil) uygulanacak en kalıcı,kesin,yanetkisiz,
    güvenilir doğal tedavi yöntemleri,Apiterapi (Arı Ürünleri) ve İmmunoterapi (Bağırsak florasındaki bakteri dengesinin normalize
    edilmesi)dir.Bu tedavi yöntemlerinde en önemli materyalleri;Ham Propolis ve Doğal Kefirdir.
    Propolis doğada ki en güçlü antibiyotikten 100 misli güçlüdür ve en fazla antioksidan oranına sahiptir.
    Son derece kolay ve uygulanabilir bu doğal yöntemlerle Sedef te dahil,tüm hastalıkların yanetkisiz,kalıcı,güvenilir tedavisi mümkündür.
    Organik Sertifikalı Ürün temini ve kullanım yöntemleri için;05050658499 ve 05324063215 no lu tlf. ve Whatsapp tan
    ulşblrsnz.Saygılarımla.Kadir Onay

    YanıtlaSil

analiytc

Yandex.Metrica