Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

28 Ekim 2017 Cumartesi

Zerdeçal Çayının Sağlığa Dokuz Faydası

zerdeçal nedir? zerdeçal çayı nasıl yapılır ?
Zerdeçal 

Zerdeçya, Curcuma longa bitkisinin rizomundan veya kökünden yapılan popüler baharattır .
Zerdeçhalen, Güneydoğu Asya'ya özgüdür ve Zingiberaceae'ye veya zencefil ailenin bir üyesidir . Hint Ayurvedik ve Çin tıbbında binlerce yıldır bitkisel bir çare olarak kullanılmıştır.
Hindistan , küresel zerdeçal arzının yüzde 78'ini yetiştiriyor . Bu makalede, bir dizi potansiyel sağlık faydasına bakarız.
Bu makalenin içeriği:

·                  Zerdeçalı çay nedir?
·                  Zerdeçal çayının dokuz potansiyel faydası
·                  Zerdeçal çayı nasıl hazırlanır
Zerdeçal çayın hızlı gerçekleri:
·     Zerdeçalte bulunan aktif madde curcumin'dir.
·     Curcumin, zerdeçal karakteristik sarı rengi verir.
·     Curcumin'in anti-inflamatuar ve bağışıklık kazandıran özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır.
·         Zerdeçalı çay nedir?
·        
zerdeçal çayı nasıl yapılır?

Zerdeçal tüketmenin en etkili yolu bir çay olabilir.
·         Curcumin, biyoyararlanımı düşüktür; bu, vücuda bileşiğe erişmek ve absorbe etmekte zorluk yaşadığı anlamına gelir. Bu nedenle, garanti edilmiş yüksek düzeyde curcumin içeren zerdeçal takviyeleri popülerdir.
·         Sert zerdeçal kökü veya saf tozu ile demleme yapılan zerdeçal çay, baharatı tüketmenin en etkili yollarından biri olarak kabul edilir.
·         Günlük zerdeçal alımında belirli bir tavsiye bulunmamaktadır. Mevcut araştırmalara dayanarak, önerilen günlük alım büyük ölçüde tedavide kullanıldığı duruma bağlıdır. 
·         Yetişkinlerin çoğunda yapılan araştırmalar günde üç kez 400 ila 600 mg (mg) saf zerdeçal tozunun güvence altına alınmasını veya gübrelenmiş veya kurutulmuş zerdeçal kökünün günde 1-3 gramı (g) güvenliğini desteklemektedir. Zerdeçalın kendinize ızgarasını koymak, saf bir ürün sağlamak için en iyi yoldur.
·         Zerdeçal çayının dokuz potansiyel faydası
·         İçerdiği zerdecal çayın çeşitli faydalar getirdiğine inanılıyor; bunların dokuzu burada daha ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.

1. Artrit semptomlarını azaltır.

Bir anti-inflamatuar olarak, curcumin artritin en belirgin belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir .
Bir 2017 çalışma kendisinin bildirdiği ile üzerinden 206 Amerikan yetişkin bulundu romatoid artrit , yüzde 63 zerdeçal alındı en popüler ürün olmak üzere semptomlarını yönetmek için olmayan vitamin takviyeleri kullanılabilir.

2. Bağışıklık fonksiyonunu artırır.

Curcumin, antioksidan , anti-inflamatuar, antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle bağışıklık fonksiyonunu iyileştirdiği kanıtlanmıştır .
Curcumin'in bağışıklık modülatörü olarak rol aldığı gösterildi ve kansere karşı bağışıklık hücresi işlevini düzenlemeye yardımcı oldu .

3. Kardiyovasküler komplikasyonları azaltmaya yardımcı olur.

Birkaç çalışma, curcuminin, bir antioksidan ve anti-inflamatuar gibi davranarak yararlı kalp sağlığı özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir.
Her 2012 Çalışma, koroner arter bypass ameliyatı, aşılamadan sonra kurkumin günde 4 g alarak 3 gün önce ve 5 gün, akut miyokard enfarktüs veya riskini azalttığı bulunmuştur kalp krizi ile yüzde 17.

4. Kanseri önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Kurküminin klinik olarak en iyi tedavi edici özelliklerinden biri, kanser önleme eylemidir.
Bir antioksidan ve anti-inflamatuar olarak, curcumin'in, vücuttaki hücrelerin hasar görme riskini düşürdüğü, hücre mutasyonları ve kanser riskini azalttığı düşünülmektedir.
Ayrıca, sayısız çalışma, curcumin'in tümör büyümesini ve kanserli hücrelerin yayılımını sınırlayan anti-tümör özelliklerine sahip olduğunu göstermiştir.
2014 yılındaki bir tıbbi incelemeye göre , "curcumin" ve "kanser" anahtar kelimeleri kullanılarak 2000'den fazla makale yayınlandı. Kemoterapi ve radyasyon terapisi yanında kanser tedavisi olarak curcumin kullanımı halen araştırılmaktadır.

5. İrritabl barsak sendromu veya IBS'yi yönetmeye yardımcı olur.

Curcumin uzun süredir geleneksel ilaçlarda birçok sindirim sistemi için bir tedavi olarak kullanılmaktadır.
Birkaç çalışma , curcumin'in IBS ile bağlantılı ağrıyı azaltmasına yardımcı olabileceğini ve bu durumdaki kişilerin yaşam kalitesini iyileştirdiğini bulmuştur.
Bir 2012 çalışma sıçanlarda kurkumin aksi mide boşalmasında olarak bilinen, o ince bağırsak mideden boş için yiyecek alıp süresini azaltmak yardımcı olduğunu buldu.

6. Alzheimer hastalığını önler ve tedavi eder.

Çalışmalar , curcumin'in çeşitli nörodejeneratif koşulların şansını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Antioksidan ve antienflamatuar güçlerinin hücresel hasarı, iltihaplanmayı ve amiloid birikimlerini veya plakaları azalttığı düşünülmektedir .
Curcumin, nörodejenerasyona bağlı yaşa bağlı protein değişikliklerinin bazılarını yavaşlatabilir veya önleyebilir.

7. Karaciğer hasarına, safra taşlarına karşı korur ve karaciğer koşullarını yönetir.

Birkaç çalışma , curcumin'in karaciğer hasarına karşı koruyabileceğini göstermiştir. Kurküminin potansiyel karaciğer ve safra kesici yararları, karaciğer hücrelerini safra ile ilişkili kimyasallardan gelen hasardan korurken sindirim sıvısı safra üretimini artırmayı içerir.

8. Şeker hastalığını önlemeye ve yönetmeye yardımcı olur.

Geleneksel ilaçlar binlerce yıldır diyabet için zerrecik kullandı . Hayvan ve insan modellerini kullanan çeşitli çalışmalar, curcumin takviyesinin anti-diyabet özellikleri olabileceğini göstermiştir.

9. Akciğer rahatsızlıklarını tedavi etmeye ve yönetmeye yardımcı olur.

Araştırmacılar, curcumin'in anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerinin, kronik veya uzun süreli akciğer rahatsızlıklarının semptomlarını azaltmasına yardımcı olabileceğinden şüpheleniyor.
Bir 2017 tıbbi yorumu klinik kanıtlar sınırlı olmasına rağmen, kurkumin tedavisine yardımcı olabileceği sonucuna varmışlardır astım , pulmoner ve kistik fibrozis , akciğer kanseri veya yaralanmaya ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH).
Zerdeçal çayı nasıl hazırlanır

Zerdeçal bir çay yapmak için, kişi kaynar suyun zerdeçal, rendelenmiş veya pudra ekleyebilir.
Zerdeçal çay, saf zerdeçal tozu veya ızgaralı veya öğütülmüş kurutulmuş zerdeçaldan hazırlanabilir. Genellikle çay ürünleri olarak satılan fermente zerdeçal preparatlar, daha yüksek biyolojik olarak bulunabilen veya emilebilir curcumin konsantrasyonlarına sahip olduklarını iddia eder.
Zerdeçal çayı yapmak için izlenecek adımlar şunlardır:
·         4 bardak su kaynatın
·         1-2 çay kaşığı zemin, rendelenmiş veya toz zerdeçal ekleyin
·         Karışımı yaklaşık 10 dakika kaynatın
·         çayı bir kapa süzün ve 5 dakika kadar soğumaya bırakın
Birçok kişi tadı geliştirmek veya emiliminde yardımcı olmak için zerdeçal çaylarına ilave malzemeler koymuştur. Genel katkı maddeleri şunlardır:
·         Tatlım, çayı tatlandırmak ve karışıma daha fazla anti-mikrobik özellikler vermek için.
·         Kurkümin, sağlıklı katı yağların çözünmesini gerektirdiğinden , bütün süt, krema, badem sütü, hindistancevizi sütü ya da 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı veya gai (açıklanmamış tereyağı) emilimine yardımcı olur.
·         Karabiber emilimini artırmaya yardımcı olduğu bilinen ve çaya bir lezzet katan piperine içeren kimyasal.
·         Karışımdaki antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerin arttırılması ve tadın geliştirilmesi için limon, kireç veya zencefil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

analiytc

Yandex.Metrica