Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

29 Ekim 2017 Pazar

Şeker Hastaları Karpuz Yiyebilir Mi?

Bütün meyveler gibi karpuz bol miktarda doğal şeker içerir. Karpuz diyabetli bir kişinin diyetinin bir parçası olarak yemek yemesi için genellikle güvenlidirken, ne kadar ve ne sıklıkta yapabildikleri çeşitli faktörlere bağlıdır.
Bütün meyveler gibi karpuz bol miktarda doğal şeker içerir. Karpuz diyabetli bir kişinin diyetinin bir parçası olarak yemek yemesi için genellikle güvenlidirken, ne kadar ve ne sıklıkta yapabildikleri çeşitli faktörlere bağlıdır.
Bütün meyveler gibi karpuz bol miktarda doğal şeker içerir. Karpuz diyabetli bir kişinin diyetinin bir parçası olarak yemek yemesi için genellikle güvenlidirken, ne kadar ve ne sıklıkta yapabildikleri çeşitli faktörlere bağlıdır.

Şeker hastalığı olan insanlar, kararlı kan şekeri düzeylerini korumak için yemek yemenin doğru türüyle ilgili kendilerini eğitme ihtiyacının farkındalar.
Meyve ve sebzelerde yüksek bir diyet yemek önerilir, ancak meyve doğal şekerler içerir ve bu nedenle şekerli bir kişinin ne kadarını yiyebileceğini öğrenmek için kafa karıştırıcı olabilir.
Kesilmiş karpuz tek bir bardak yaklaşık 12 gram (g) karbonhidrat içerir . American Diabetes Association  , ana yemek başına 60 g kadar karbonhidrat ve aperitifler için 20 g'a kadar karbonhidrat önermektedir .
Karpuz gibi meyvelerin diyabetli insanlar için sağlıklı olup olmadığı hakkında basit bir "evet" veya "hayır" cevabı yok. Bu yazıda karpuzun beslenme ve sağlığa olan faydalarından ve diyabetli bir kişinin düşünmesi gereken diğer faktörlere bakıyoruz.
Bu makalenin içeriği:
·                 Karpuzun sağlık yararları
·                 Karpuz ve glisemik indeks
·                 Diyabet için diğer iyi meyveler
·                 Görünüm
Karpuzun sağlık yararları
Karpuz ferahlatıcı, sulu bir meyvedir ve yaz aylarında ortak bir sağlıklı besin seçeneği. Ama ne içeriyor?

Karpuz canlandırıcıdır, ancak bütün meyvelerde olduğu gibi doğal şeker bulunmaktadır.

Karpuz canlandırıcıdır, ancak bütün meyvelerde olduğu gibi doğal şeker bulunmaktadır.
Karpuz, aşağıdakileri içeren vitamin ve minerallerin mükemmel bir kaynağıdır :
·         vitamin A
·         C vitamini
·         potasyum
·         magnezyum
·         vitamin B1 ve B6
·         elyaf
·         Demir
·         kalsiyum
·         likopen
A vitamini kalp, böbrek ve akciğerlerin düzgün çalışmasını sağlar. Aynı zamanda görme ve göz sağlığını da destekler. 280 gr karpuz porsiyonu, kişinin önerilen günlük A vitamini miktarının yüzde 31'ini sağlar.

C vitamini güçlü bir antioksidandır ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini teşvik eder. İyi bir bağışıklık sistemi soğuk algınlığı ve enfeksiyonları azaltabilir ve belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olabilir . Bir 280 g karpuz porsiyonu, önerilen günlük C vitamini miktarının yüzde 37'sini sağlar.
Lif yüksek bir diyet, sindirim sisteminin iyi çalışmasını ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Meyve faydalı lifte genellikle yüksektir.
Karpuz fazla suyun yüzde 90'ından fazladır, yani hidratasyon için mükemmel bir seçimdir. Buna ek olarak, magnezyum ve potasyum kan dolaşımını artırabilir ve böbrek fonksiyonlarına yardımcı olabilir. Bir porsiyon karpuz yaklaşık 170 miligram (mg) potasyum içerir.
Karpuz aynı zamanda yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olan sitrulin ile özdeş olmayan bir amino asit içerir . Karpuz veya karpuz ekstraktı içeren düzenli bir diyetin, yüksek tansiyonun zamanla kötüye gitmesini önlediği düşünülmektedir.
Karpuz ve glisemik indeks

Karpuz için GI değeri 70'in üzerindeyken, şekerli diyabetliler ne kadının yemek yediğine dikkat etmelidir.
Glisemik indeks (GI), şekerin kan dolaşımına ne kadar çabuk girdiğinin bir ölçüsüdür. Bu ne kadar hızlı olursa, bir kişinin kan şekeri seviyelerinin hızla yükselip yükseldiği de o kadar yüksektir.
Gıdalara 1 ila 100 arasında bir sayı veya GI verilir. Rakam ne kadar yüksek olursa, şeker o kadar çabuk kan dolaşımına girer.
Karpuz 100 g için 72 glikoz vermektedir. GI değeri 70 veya daha fazla olan herhangi bir gıda maddesi yüksek kabul edilir. Bu nedenle diyabetliler ne kadar karpuz tükettiklerini dikkatle düşünmelidirler.
Ek olarak, şeker hastalığı olan insanlar onu fıstık ya da tohum gibi sağlıklı bir yağ ya da proteinle yemeye çalışmalıdır. Bu birleşim, onları daha uzun süre tutmaya ve kan şekeri düzeylerindeki etkiyi düşürmeye yardımcı olabilir.
Diyabet için diğer iyi meyveler
Diyabetli bir kişi, en azından 5 porsiyon meyve ve sebze içeren dengeli, sağlıklı bir diyet yemeye çalışmalıdır. Meyvelerdeki şeker doğal olarak ortaya çıktığı için diyabetli kişilerin şekeri eklendiği kadar yakından izlemesi gerekmez.
Bununla birlikte, meyvelerde ne kadar şeker ve karbonhidrat bulunduğunun farkında olmak önemlidir . Benzer şekilde, kan şekeri seviyelerinin çoğalmasına engel olmak için çok fazla meyve yememesi önerilir.
Düşük şeker ve karbonhidrat seviyesine sahip meyveleri seçmek ve meyve suları ve smoothies gibi şekerli sıvıların tüketilmesine dikkat etmek önerilir.
Genel bir kural olarak, daha düşük bir karbonhidrat içeriğine sahip olan meyveler daha düşük bir GI'ya sahiptir, bu nedenle diyabetli bir kişi daha fazla yiyebilir.
Düşük GI'ye sahip meyveler şunları içerir:
·         erik - GI 24
·         greyfurt - GI 25
·         şeftali - GI 28
·         kayısı - GI 34
·         armutlar -GI 37

Görünüm

Karpuz, ılımlılıkla tüketildiği sürece şeker hastalığı olan bir kişiye sağlığa birçok fayda sağlayabilir ve onun yanında yemiş diğer gıdalara dikkat edilir.
Bir doktorla konuşmak, bir kişinin diyetlerinde ne kadar şeker yediğini ve ne kadar yemeleri gerektiğini ve hangi gıdaların diyabetik bir diyet için en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.


1 yorum:

  1. Şeker rahatsızlığı bir yanlış ve dengesiz beslenme hastalığıdır,modern tıp ta,
    tedavisi yoktur.Şeker,için Dünya daki en mükemmel doğal ürün Arı sütüdür.Arı sütü,hem doğal insülin salgılayarak hem de
    vücuttaki fazla şekeri yakıp enerjiye çevirerek,kan şekerinin normal seviyeye gelmesini temin etmektedir.Tip 1 ve tip 2
    diabette,Dünyadaki en üstün ilaçtır.Arısütü kullanarak insülin ve hapların tümünden kurtulan onlarca kişiye şahit oldum.
    Diyabet hastalarına verilen arı sütü kürü ile bu hastalarda çok ciddi iyileşme gözlemlenmiştir. Arı sütünün doğal bir
    insülin gibi kandaki şekeri yakarak enerjiye dönüştürdüğü ve insülin ihtiyacını azalttığı tespit edilmiştir.
    Diyabetlere: Arı sütünün, B3, niasin ve biyotin içermesi, kandaki şeker seviyesinin kontrolüne yardımcı olur.
    Yine Şeker için,tedavi edici etkisi bilimsel olarak ıspatlanmış diğer bir Arı ürünü
    Polen dir. Polende bulunan vitaminler A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP'dir.
    Sayısız ŞEKER HASTASI polen kürü yapıyor. Örneğin, Lyon'dan Bayan B. son devrede ileri bir şeker hastası (diabetik) idi
    İdrarının litresinde 48 gram şeker ölçüldü. Çeşitli ilaçlar kullanmasına rağmen iyileşme ümidini yitiriyordu. Günde 3 gram
    polen yiyerek 15 günlük kür yaptı. İlk kürün sonunda idrardan dışarı atılan şeker %87 düştü. Yenilenen kürler sonunda şeker,
    litrede 1 grama indi ve kol, bacak ve bel ÖDEM'leri (ŞİŞLİKLER) ile, Anjindö Puatrini (KALP YETMEZLİĞİ) daha iyi olduğu görüldü."
    Fransa Tarım Akademisi - Dr. Alain Caillas ( Polen araştırmaları ile ödül kazanmış )
    En büyük sorun doğru ürüne ulaşma ve kullanım yönteminin bilinmemesidir.
    Erzurum Ziraat mezunu 33 yıllık Apiterapistim.Ürün temini ve kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499
    nolu telefonlarım ve whatsapp tan ulaşabilirsiniz... Saygılarımla.Kadir Onay

    YanıtlaSil

analiytc

Yandex.Metrica